• Breaking News

    24 Temmuz 2008 Perşembe

    Güvercin Bakımı

    Güvercin yetiştiriciliğinde 6 altın kural vardır.Eğer bu kurallara uyduğumuz taktirde hem iyi ve güzel bir güvercine sahip oluruz hemde en önemlisi sağlıklı bir güvercine sahip olmuş oluruz.
    1-Kümes durumu:Kümes nasıl olmalıdır ? İlk olarak güvercin ile kendimiz arasında bir empati oluşturmalıyız.yani kendimizi nasıl bir evde daha rahat hissederiz sorusuyla başlanır.Herkes evinde rahat olmak ister daha geniş bir ev ve daha güzel bir mutfak,sağlıklı nemsiz rutubetsiz bir ev ister.İşte güvercinlerin yuvası da geniş,sağlıklı olması yeterlidir.Nemsiz bir yer güvercin açısından çok önemlidir.Onun için güvercin yuvası nemsiz olmalı aynı zamanda ısısınıda muhafaza etmelidir.Bunun yanı sıra kendimizi de düşünmeliyiz.Onların bakımı için altlarını temizlemek ve yemlerini onlara daha iyi ulaştırmak için kendimize göre dizayn etmeliyiz.Eğer hergün altlarını temizleyemeyeceksek bu sefer güvercin yuvasının altını ızgaralı yapmalıyız.Böylece atıklar ayrı bir yerde birikmiş olacaktır.
    2-Temizlik ve Hijyen Kuralları: Evimizden örnek vermeye devam edelim kadınlar evlerini nasıl temiz tutuyorsa bizde aynı kuralları güvercinlerimiz için kullanacağız.İlk olarak elektrikli bir pompa yardımıyla güvercin yuvasının,güvercin kaplarının,güvercin suluğunun tozu iyice alınmalıdır.Ardından evlerimizdeki gibi bir kovaya su ile dezenfeksiyon ilacı karıştırılıp heryer temizlenmelidir.Böylece güvercinlerimiz hastalanmayacak ve güvercin ırkları diğer kuşaklara aktarılmış olacaktır.
    3-Damızlık:Bu konuyu geyik ile çita arasındaki bir benzerliğe benzetebiliriz.Çita geyik sürüsünden en zayıfı,en cılızı ve en verimsizini avlar.Bizde damızlık güvercin seçerken içlerinden en sağlıklısını ve en sorunsuzunu seçersek hem doğa kanunlarını uygulamış oluruz hemde sağlıklı bir gelecek oluşturmuş oluruz.
    4-Maddiyat:Bir insan yetiştirirken büyütüp onu en iyi besinlerle yetiştirmeye çalışıyorsak,ardından sağlık harcamaları eğitim masrafı derken evlendirmek gibi masraflar çıkıyorsa güvercin bakımıda birey yetiştirme gibi masraflı bir iştir.Özellikle posta güvercininde eğitim ve yarışma masrafları gibi harcamalar göz önüne alındığında bu hobi ile uğraşırken bu gibi durumları göz önüne almak gerekir.
    5-Zaman: Güvercin yetiştiriciliği ve bakımı için gününüzün belli miktarlarını onlara ayırmanız gerekir.Çünkü her canlı gibi güvercinlerinde bakıma,uçmaya,yeminin verilmesine gibi fizyolojik ihtiyaçları gereği onlara vakit ayırmanız gerekir.
    6-Spormen davranış:Bu özellik güvercin bakıcılarını ilgilendiren bir durum güvercin yetiştirenler diğer güvercin yetiştiricilerine ve güvercinlerine saygı göstermelidir.Özellikle performans güvercinleri yetiştiricileri durum ne olursa olsun kaçıncı sırada gelirse gelsin yarış sonunda diğer güvercin sahibini tebrik etmeli ve böyle bir güvercin yetiştirdiği için gurur duymalı..

    Hiç yorum yok:

    Yorum Gönder

    Fashion

    Beauty

    Travel